Drömcoachen

Jag är lite slampig när det gäller coacher. Jag gillar de flesta liksom. Jag har haft ganska många vid det här laget och tycker mig skönja att det finns ett antal grundtyper. Alla är givetvis unika blablabla men om ni har kört crossfit ett tag känner ni garanterat igen några av de här filurerna.

Mysfarbrorn

Alla boxar borde ha en. Alltid glad. Alltid skön. Inte helt med i matchen men kompenserar med att få alla att känna sig som studiopubliken i Hajk. En dålig dag blir alltid bra med den här jäveln. En pingstpastor ser i jämförelse ut som Göran Persson i en trött mellanårsdebatt om äldreomsorgen. Känner ni någon som är lite sorgsen så släpa med denne till boxen när Mysfarbrorn har en klass och bara låt hen sitta på ett par viktskivor i ena hörnet och insupa den oändliga energin som Mysfarbrorn okontrollerat sprutar omkring sig.

Obersturmbannführern

Motsatsen till Mysfarbrorn. Här är det raka led och putsade stövlar som gäller. Tio sekunder sen till klassen? Tack och hej. Gör om, gör rätt nästa gång. Inget böj är tillräckligt bra för denna perfektionist. Alla gråter minst en gång per klass för nu är det fanimej allvar. Hur det blev Crossfit för denna glädjens svarta hål är oklart. Troligen någon sorts livsmission sprungen ur en failvideo på youtube. Detta otyg skall rensas ut!

Panikcoachen

Coacherna tog slut så den här stackars vanliga medlemmen fick komma in och panikcoacha. Hej allihopa hehe jag heter hehe ja ni vet. Ger lite nervösa tips som ingen tar på allvar eftersom alla vet att hen inte vet ett skit. Vågar inte visa övningarna och blir totalt överkörd av någon gammal medlem som vill göra något annat än det som står på tavlan.

Hagaindianen

Ingen panik här inte. Vill någon skala så går det bra. Skala lite till? Kanske softa lite istället? Inga problem. Vi kan väl sätta oss i en ring och snacka lite efter passet? Kramar alla.

Vimsiga yrvädret

Kommer sent. Glömt av passet. Improviserar ihop något lite snabbt. Jasså, gjorde ni det igår? Drar alltid över på tiden så nästa klass får värma utanför. Alla är såå duktiga!

Ståuppkomikern

Försnacket tar 15 minuter när det ska provas nytt material. Hade helst velat ha en spotlight monterad ovanför whiteboarden. Övningsgenomgångar är utmärkta tillfällen att visa komiska fel alla gör. 90% skämt och 10% feedback. Man kanske inte lär sig så mycket men det är en rolig jävel.

Bäst i klassen

Inte ett hårstrå fel. Perfekta kläder. Förklarar så fort att bara genierna i klassen hänger med. Blir nervös när folk inte fattar. Ingen vågar fråga om något och verka dum. 

Tappat tron

Brukade älska Crossfit men har nu läst lite för mycket på traningslara.se och börjat vackla i sin övertygelse. Blicken är död och entusiasmen är borta men försöker låtsas ändå. Alla vet. Kväver nästan alla mörka skämt om skador. Smygläser till sjukgymnast.

Kan själv

Ändrar besinningslöst i den planerade träningen. Om headcoachen hade någon sorts tanke med den så är det kört för längesedan. Vi skulle egentligen böja men vi kan väl gå ut och springa lite istället? Burpees istället för boxjumps. Fran istället för Grace. Skador istället för gains.

Dunning-Kruger

Kan ju det här va.. Har ju vart med länge då va..  Har max en CF-level 1 och 30 timmar youtube på sitt CV. Men vafan, det är inte så avancerat egentligen! Alla lämnar passet lite sämre. Någon fick ont i knät.

Facebookjunkien

Släpper inte telefonen med varken blick eller hand under hela passet. Går ogärna långt från vägguttag. Humöret sjunker med batterinivån. Något disträ tycker vissa. Rolig på nätet tycker andra. Gillar tillbaka.

Tränar också

Kan fan inte hålla sig. När hen ska demonstrera en övning så slutar det ofta med tre set plus test av 1RM medan klassen väntar. Det är så kul att träna tillsammans! 

Gaphalsen

Har två röstlägen, högt och högre. Kompletterar med maxvolym på musiken under genomgångarna. Perfekt om man hör dåligt. Mindre optimalt om man har tinnitus.

Oldschool

Ingen styrkedel. Teknikträning? Skit i det! Programmerar bara tjejwodar och kan inte hålla käften om den gamla goda tiden. Var inte med på den gamla goda tiden. 

Kåtbocken

Är du inte en måltavla för den här personens sexuella preferens får du helt klart vara i fred under passet. Är du det kan du räkna detta som en privat PT-timme och/eller dejt.

 

Missat någon? Vilken är din favorit?

 

John Annerud

Rymdblomma 1Jag är inte coach men

Share
Podbean App

Play this podcast on Podbean App