Vi snackade om svin på gymmet i avsnitt 44 av Inte coach. Vi snackade om dräggen som vill hjälpa dig med passning men bara för att få klämma på dig. De som inte kan ge fan i att ge dig tips och försöker prata med dig trots att du har hörlurar, solglasögon, scarf, camotights och en stor skylt bredvid dig som det står INTE INTRESSERAD på. 

Jag har inte sett det här på någon Crossfitbox. Varken dessa idioter eller motsvarande crossfitvariant. Hur kommer detta sig? Tusen kronor i månaden är det första som dyker upp i skallen. Det är ungefär vad de flesta boxar tar i betalt just nu. Dessa skämt till män skulle inte betala det för att träna. De är knappt där för att träna ändå. De hänger på de billigaste gymmen och det är inte så jävla konstigt, det är inte träningen som är det viktiga. 199 kr/mån 24/7-bullshit passar mycket bättre för någon som bara är där för att curla och ragga brudar.

Frånvaron av personal är en annan aspekt. Mitt i natten är det fri jakt. Det är en viktig faktor. De vet om att deras beteende inte är ok men de gör det ändå. Varningsklocka.

Jag tror inte det hänger många drägg på seriösa träningsställen. Lyftar- och friidrottsklubbar är fredade zoner. Om det dyker upp nån fräsching så är det en bonus men knappast något main objective att börja ragga. Folk är där för att träna, punkt. Det är inget fel med att tycka att någon med tajta kläder är snygg. Det är inget fel med att snegla på denne/denna men man passerar en gräns när man öppet stirrar. Ingen ber om det bara för att de vill se bra ut.

dr_gg1.jpg

På en cf-box är det självklart att kvinnorna har samma rätt till plats, tid och utrustning som männen. Det är inte ens en grej och har aldrig varit det. Hon böjer där nu, du får vänta, ingen diskussion. Dessutom står inte tjejerna med små rosa hantlar och oroar sig för att bli starka. De oroar sig för att inte bli starka. De har en lång lista med övningar de vill bemästra och då kan man fan inte vara trådsmal, ha thigh gap, och somna hungrig varje kväll. Faktumet att man uppmuntras att skriva ner sina prestationer gör att fokuset ändras från passiv utseendehets till aktiv jakt på att bli fysiskt bättre. När damerna blir starkare och klarar av allt fler utmaningar växer deras självförtroende och blir svårare mål för dräggen och deras maktspråk.

Men kärleken och passionen spirar på crossfitboxarna. Det är inte så jävla konstigt. En plats där alla är jämlika, har samma mål och inte nojar om hur de ser ut känns rätt idealisk för romanser.

 

Det kanske är ett rätt bra recept för övriga samhället också?

 

John Annerud

Rymdblomma 1Jag är inte coach men

Share
Podbean App

Play this podcast on Podbean App