Du har stenkoll på vad du äter. Varenda gram. Ätit rent så länge du kan minnas. Förutom den där tårtan du var tvungen att äta för att mamma fyllde år, men den gills inte. Du har hittat den bästa programmeringen som passar dig perfekt. Betalar extra för att få den individanpassad. Du pratar med din tränare varje dag och slipar detaljer. Du har en långsiktig plan. Delmål. Set, reps, övningar, kalorier. Allt är klart. Du tänker på träningen hela tiden. Kan inte fokusera på jobbet. Scannar igenom instagram. Alltid telefonen i handen. Lyssnar på podcasts med de bästa gästerna. Läser allt. Vet precis vilka fel andra gör. Dömer. Ingen har din kontroll. Ingen har ditt fokus.

Det sticker till i ena knäet. Fan! Du har ju två set kvar. Masserar lite granna. Äh, det släpper. Gör några böj utan vikt och tycker det känns ok. Kör vidare. Ingen fara. Det känns bara lite granna. Inte så konstigt. Du har ju kört på som fan det senaste.

b_j.jpg

Nästa morgon känner du direkt att någonting är fel. Det gör ont som fan i knäet hela tiden. Magen strular fortfarande. Jävlats i flera veckor. Fan! Du har inte tid med det här. Tävling snart. Skit också. Får ta en vilodag. Eller nej, du drar in och kör lite soft. Kan inte ta en vilodag nu. Hamnar efter. Tränaren säger att du ska ta det lugnare men vafan vet han egentligen? Du känner dig själv bäst.

Skitdag. Skitträning. Det kändes värdelöst att bara ta det lugnt när de andra körde. Drog några skämt om att vara en lat jävel. En sån som känner efter. Jävla kärring. Bror duktig. Du körde lite hårdare än det var tänkt.

blablabla.jpg

Läkaren ser trött och sur ut. - Vadå tränade vidare? Är du inte klok? Operation. Fullständig återhämtning tar ett år. Allt förstört. - Vadå tränade vidare?

Är du inte klok?

 

John Annerud

Rymdblomma 1Jag är inte coach men

Share
Podbean App

Play this podcast on Podbean App